schermmeesters

Topschermer Van Laecke Yoeri & internationaal schermer Roose Christophe staan in voor de initiaties.

Beiden zijn initiator schermen bij BLOSO en VTS en volgen op regelmatige basis bijscholingen bij de Vlaamse trainer school en de Vlaamse schermbond.

Ze staan beiden in voor de begeleiding en training van de nationale en internationale schermers in de Koninklijke en Ridderlijke Confrerie St-Michiel te Gent. Verder zijn ze ook actief als coach en begeleider bij internationale verplaatsingen van de Belgische topschermers.

Qua palmares kan Yoeri een indrukwekkend resumé voorleggen met 15 nationale titels, een ganse rij medailles op Wereld- en Europese kampioenschappen, overwinningen op wereldbekers en grand prix en een 4de plaats op de Internationale wereldranking.

Collega-schermer Roose Christophe verdedigde de Belgische kleuren op wereldbekers en grand prix en op internationale B-tornooien. Een mooie 16de plaats op het SAT A-tornooi te Kopenhagen en meervoudig winnaar van de Belgium Coast trofee en enkele ere-metalen in nationale tornooien. Werkt ook als physical coach van de Gentse competitieschermers

Verder doen we ook beroep op enkele van onze team-members voor de initiaties, waarvan allen topschermers in hun categorie met deelnames aan internationale competitie’s, EK of WK